Brandwerend impregneren

Voorkomen is beter dan genezen. Door preventief te handelen kunt u veel ellende voorkomen.

Bijna alle materialen zijn brandbaar en de gevolgen van brand kent iedereen. Deze gevolgen zijn grotendeels te voorkomen door de materialen te impregneren. Geïmpregneerde materialen vertragen de brandbaarheid aanzienlijk na behandeling. De materialen worden niet onbrandbaar, maar het brandproces wordt vertraagd. Brandbare materialen zoals textiel, riet, karton en hout worden door het aanbrengen van onze spray optimaal beschermd tegen vuur.

Wij zijn een dealer van het product FLAME FIX. FLAME FIX wordt in de horeca, op beurzen, ziekenhuizen en scholen veelvuldig gebruikt.

Uiteraard hebben wij alle kennis in huis voor de juiste toepassing van deze producten. Wanneer wij de behandeling verzorgen, krijgt u er een certificaat bij. Wenst u meer informatie over een bepaald product, schroom dan niet om meer informatie bij ons aan te vragen.

Flame Fix IMN 120 Ontwikkeld om papier, karton en stoffen tot 70% synthetisch/30% natuurlijke vezels brandvertragend te impregneren.
Flame Fix IMS 433T Om alle materialen met meer dan 70% synthetische vezels, zoals polyester, polyamide en viscose brandvertragend te impregneren.
Flame Fix IMS 433P Een vlamvertragende coating voor synthetische stoffen en moeilijk absorberende materialen, zoals kunststof planten en synthetische decoratiematerialen.
Flame Fix IMW 475 / IMW 475HP Speciaal ontwikkeld voor het vlamvertragend maken van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds.
Flame Fix IMW 475PA Ontwikkeld voor het vlamvertragend maken van parket.
Flame Fix 3CTX Een brandvertragende transparante coating geschikt voor vele houtsoorten, zoals o.a. board, MDF, OSB, Triplex en multiplex.
Flame Fix TG3 Een transparante coating speciaal ontwikkeld om hout wat in buitentoepassingen gebruikt wordt brandvertragend te maken.
Flame Fix KST1 / KST3 Een vlamvertragende vloeistof voor het impregneren van kerstbomen en versieringen.
Flame Fix TR1 Een brandvertragend product dat het ‘vlampunt’ van een rieten dak zodanig verhoogt, dat na behandeling de kans op het uitbreken van brand door vliegvuur nauwelijks groter is dan bij een traditioneel pannendak.