Producten

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle kwaliteits blusmiddelen, brandpreventieve- en veiligheidsartikelen die wij bieden. Uiteraard hebben wij alle kennis in huis voor de juiste toepassing en plaatsing van al deze producten. Wenst u meer informatie over een bepaald product, of staat er iets niet in het overzicht, schroom dan niet om meer informatie bij ons aan te vragen.


Blusmiddelen - brandblussers en brandslanghaspels

Op de Nederlandse markt zijn er vier verschillende soorten blusstoffen toegestaan: poeder, schuim, CO2 en water. Expert Brandbeveiliging adviseert u graag en levert voor de verschillende typen blusstoffen een breed scala aan brandblusmiddelen.

In de productspecificaties van de verschillende blusmiddelen vindt u de gegevens met betrekking tot de toepasbaarheid, bediening en capaciteit.

Poederbrandblussers

Poederblussers zijn universeel inzetbaar voor het blussen van vaste stoffen, vloeibare stoffen en gasbranden en tevens inzetbaar bij zowel hoge als lage temperaturen. Poederblussers zijn met name geschikt voor buitenlocaties, industrie, opslag, werkplaatsen, pompstations.

Schuimbrandblussers

Schuimblussers zijn inzetbaar voor het blussen van vaste stoffen en vloeibare stoffen. Schuim veroorzaakt aanzienlijk minder nevenschade aan apparatuur en producten in de directe omgeving dan een poederblusser. Schuimblussers zijn met name geschikt voor kantoren, openbare gebouwen, winkels, maar ook voor industrie doeleinden.

CO2 brandblussers

CO2 (Koolzuursneeuwblussers) blussers zijn inzetbaar voor het blussen van electrische installaties, ruimtes waar kostbare apparatuur staat, vloeistof branden en ruimtes waar schade aan levensmiddelen moet worden voorkomen (HACCP).

Vetbrandblussers

Vetblussers zijn speciaal inzetbaar in de horeca en overal waar vetten en olien tot hoge temperatuur worden verhit.

Brandslanghaspels

Een brandslanghaspel is een slang die gebruikt wordt voor het transporteren van water ten behoeve van brandbestrijding. In veel gebouwen als scholen, kantoren, kerken en bedrijven zijn brandslanghaspels verplicht aanwezig. Brandslanghaspels zijn alleen geschikt voor brandklasse A (vaste stoffen).

De brandslang op een haspel bestaat uit een slang met een relatief dikke wand van rubber, kunststof met vaak vezelachtige materialen voor versteviging. De slang is op een haspel gerold en is permanent aangesloten op het waterleidingnet. De diameter van de slang is afhankelijk van de lengte en bedraagt doorgaans 25 mm of minder. De haspel meestal of aan de muur gemonteerd of in een speciale kast.

Brandslanghaspels voor blussen en koelen

De spuitmond heeft een kraan die drie standen kent: kraan dicht, kraan op gebonden straal en kraan op sproeistraal. Dit laatste is vooral handig om een groter gebied rond de beginbrand te koelen. Tevens werkt de sproeistand als een hitteschild en kunnen vlammen gemakkelijker worden gedoofd.

 


Installatie en controle van uw noodverlichting

Expert levert, installeert en controleert uw noodverlichting!

Noodverlichting: veilig en verstandig

In geval van nood, moet iedereen uw gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Dat lijkt simpel, maar bij calamiteiten vallen nog altijd onnodig veel slachtoffers doordat de nooduitgangen niet tijdig bereikt worden. Wat bij daglicht een makkelijke route lijkt, wordt bij stroomuitval of rookontwikkeling een onneembare val. Zeker voor mensen die niet dagelijks in uw gebouw aanwezig zijn.

Net als brandblussers en brandslanghaspels moet de noodverlichting in een gebouw periodiek gecontroleerd worden, zodat ook bij stroomuitval de vluchtwegen snel en veilig te vinden zijn. Steeds vaker worden bedrijven beboet omdat de noodverlichting niet in orde is. Bij calamiteiten wordt bovendien meer en meer gekeken of u wel aan uw verplichtingen heeft voldaan.

Wet- en regelgeving over noodverlichting

Diverse normen, wetten en regels gaan over noodverlichting. Zo is er het bouwbesluit, dat samen met de gemeentelijke bouwverordening bepaalt hoe de noodverlichting in uw gebouw geregeld moet zijn. De bouwverordening eist bovendien jaarlijks onderhoud, wat ook in de Arbowet verplicht gesteld is. Daarnaast schrijft de norm NEN 6088 voor welke pictogrammen u moet hebben. Het woord ‘UIT’ mag bijvoorbeeld niet meer. De normen NEN 1010 en NEN 1838 houden zich bezig met de minimale lichtsterkte.

Is controle van noodverlichting verplicht?

Controle van noodverlichting is zowel volgens de Bouwverordening als de Arbowet verplicht. Niet alleen bij steekproeven door Arbodienst of brandweer kunt u met een gebrekkige noodverlichting problemen krijgen, ook bij calamiteiten zal achteraf gekeken worden of u aan uw zorgplicht heeft voldaan.

Regelgeving en normering

In feite doen twee wetten een uitspraak over noodverlichting. Deze worden aangevuld door een aantal normen. Op deze pagina worden kort toegelicht:

 • Het Bouwbesluit en Gebruiksbesluit
 • De Arbo-wet

Gebruiksbesluit: Besluit brandveilig gebruik bouwwerken

Het Bouwbesluit bevat de minimum bouwtechnische voorschriften voor nieuw te bouwen bouwwerken. Deze voorschriften worden in de vorm van functionele en prestatie-eisen gesteld. In het Bouwbesluit zijn algemene eisen gedefinieerd ten aanzien van noodverlichting maar voor de uitvoering hiervan verwijst het naar de Gemeentelijke bouwverordening.

Dit besluit is gebaseerd op de Model bouwverordening. In dit Besluit liggen voorschriften vast met betrekking tot het gebruik van bouwwerken uit oogpunt van brandveiligheid. In het Besluit wordt verwezen naar een aantal normbladen en voorschriften met betrekking tot noodverlichting. Dit zijn de NEN-EN 1838 en NEN 6088.

Arbo-wet

In het kader van de Arbo-wet is het Arbeidsomstandighedenbesluit van kracht. In dit besluit staat de veiligheid en gezondheid op arbeidsplaatsen centraal. Als gevolg van deze regelgeving berust bij de werkgever de verplichting hiervoor zorg te dragen. Zo dient deze onder andere te zorgen voor de aanwezigheid van vluchtwegen en nooduitgangen. Ook noodverlichting is in dit kader één van de noodzakelijke voorzieningen. Deze dient een veilig gebruik van de vluchtwegen en nooduitgangen mogelijk te maken.


EHBO koffer

Basisbedrijfsverbandtrommel BHV

Het aantal werknemers is niet meer bepalend voor het aantal verbanddozen binnen het bedrijf maar het aantal werkunits, een voorbeeld, een kantoor en werkplaats zijn twee units dus hier moeten twee trommels aanwezig zijn. Indien de tijd welke de hulpverlener nodig heeft om eerst naar de plaats van de verbandtrommel en daarna naar de plek van het ongeval te lopen meer dan 30 seconden bedraagt zullen er meer trommels in deze unit aanwezig moeten zijn.

De nieuwe trommels hebben een inhoud welke zijn aangepast aan de huidige eisen. Onze verbandtrommels zijn als eerste in Nederland goedgekeurd door het Oranje Kruis met goedkeuringsnummer VE 24-01.

Expert komt graag bij u langs om een inventarisatie te maken.


Rookmelders volgens bouwbesluit

Een rookmelder is een apparaat dat reageert op de rookverschijnselen van een brand. Het heeft twee functies, namelijk het signaleren van een brand en het waarschuwen van bewoners door het afgeven van een alarmsignaal. Rookmelders kunnen ook in verbinding staan met een meldcentrale waardoor beveiliging of brandweer automatisch wordt gewaarschuwd. Bij sommige rookmelders is het mogelijk deze aan elkaar te koppelen zodat alle rookmelders een alarmsignaal afgeven als 1 van de rookmelders een brand detecteert.

Waarom rookmelders?

Onderzoek toont aan dat bewoners in geval van brand meer kans hebben om aan de rook en het vuur te ontsnappen indien er rookmelders ge•nstalleerd zijn. De rookmelder waarschuwt u, bijvoorbeeld als u slaapt, dat er rookontwikkeling is. Des te sneller u een brand ontdekt, des te meer tijd en kans u heeft om uw woning veilig te verlaten

Onderhoud en testen van rookmelders

 1. Hang de rookmelders direct op zodra u ze heeft gekocht!
 2. Test uw rookmelders iedere maand.
 3. Vervang elk jaar de batterij.
 4. Reinig het toestel minstens eenmaal per jaar door het grondig af te stoffen.
 5. Haal de batterij er nooit uit, behalve om hem te vervangen.
 6. Schilder de rookmelder niet!

Wij zorgen voor het leveren van de juiste melders. Ook adviseren wij u graag over de juiste plek voor het monteren van de melders. Vanzelfsprekend kunnen wij ook zorgen voor de montage.


Koolmonoxidemelder

Nog steeds overlijden in Nederland elk jaar zo’n 11 mensen door koolmonoxidevergiftiging. Per jaar worden gemiddeld 150 mensen in een ziekenhuis opgenomen na vergiftiging waarvan men weet dat het koolmonoxidevergiftiging betreft. Met een koolmonoxidemelder kunt u veel ellende voorkomen.

De oorzaak is meestal een slecht onderhouden gastoestel én te weinig ventilatie.

Koolmonoxide is een zeer giftig gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas of hout. Onvolledige verbranding treedt vooral op bij te weinig aanvoer van verse lucht of bij vervuiling of defecten van de branders in het toestel. Daarnaast kunnen ook gescheurde, losgekoppelde, verroeste of gecorrodeerde afvoerpijpen, gescheurde gemetselde schoorsteenkanalen of een foutieve installatie van toestellen die fossiele brandstof gebruiken zorgen voor koolmonoxide in een woning.

Het is een sluipmoordenaar: u ziet, proeft of ruikt niets. Voor u het weet bent u bewusteloos.

Expert maakt graag een inventarisatie van de risico’s in uw bedrijf of woning. Maak vandaag nog een afspraak.


Blusdekens

Expert Brandbeveiliging levert verschillende soorten blusdekens om snel en veilig een beginnende brand te kunnen doven.

Onder andere kleine huishoudelijke apparaten die hoge temperaturen ontwikkelen kunnen goed met een blusdeken worden afgedekt. Denk hierbij bijvoorbeeld een tosti-ijzer of koffiezetapparaat. Zorg wel voor de juiste benadering om het vuur meteen te doven.

Ook voor personen die in brand staan is het blusdeken een zeer geschikt reddend middel.

Expert levert verschillende maten, wij adviseren graag over de juiste toepassing:

 • 180 x 180 cm
 • 180 x 120 cm
 • 120 x 120 cm
 • 100 x 100 cm

Na onderzoek is gebleken dat blusdekens niet geschikt zijn voor frituurbranden. Hiervoor hebben wij vetbrandblussers beschikbaar. Meer informatie vindt u onder het kopje blusmiddelen op deze pagina.


Vluchtladders

Heeft u wel eens nagedacht over het vluchten bij een brand of andere calamiteit wanneer u zich op een etage bevind? Vluchtladders zijn een optie. Deze ladders kunt u bevestigen aan kozijnen en uit het raam werpen. U creëert hiermee binnen enkele seconden een veilige vluchtroute.

Wij hebben verschillende modellen in ons assortiment en geven graag advies over plaats en formaat.


Defibtech Lifeline AED

Het meest verkochte product!

De LIFELINE onderscheidt zich als een uiterst betrouwbare AED met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Deze AED is ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van professionele hulpverleners en is eenvoudig te bedienen door medische leken.

De LIFELINE AED valt direct op door zijn slimme en gebruiksvriendelijke ontwerp. Eenvoud in bedieningsgemak komt namelijk de snelheid van levensreddend handelen ten goede. Elke seconde telt! De moderne LIFELINE AED is nu ook leverbaar in Nederland. De LIFELINE AED beschikt over de laatste technologie voor effectieve diagnostiek en therapie. Een uniek concept zorgt ervoor dat de batterij-unit van de LIFELINE AED een zeer lange levensduur heeft tot wel  7 jaar!

Wat wordt er allemaal geleverd bij uw bestelling?

 • Defibtech Lifeline AED
 • Batterij-unit (levensduur van 7 jaar)
 • Een paar defibrillatie-elektroden
 • Een 9V status indicator batterij
 • Gebruikershandleiding
 • Snelle referentiekaart
 • 5 jaar garantie op de AED
 • GRATIS Rescue kit t.w.v. 29,- euro. Deze bevat:
 • Beademingsmasker met zuurstofaansluiting
 • Kledingschaar
 • Handschoenen
 • 2 disposable scheermesjes
 • 2 alcoholdoekjes voor desinfectie
 • 2 tissues
 • GRATIS AED logo op sticker
 • GRATIS bezorging binnen Nederland en Belgie
 • GRATIS opname in ons databestand voor periodieke vervanging van batterij

Expert-brandbeveiliging levert alle AED’s die er momenteel verkrijgbaar zijn.


Portofoon en oproepsystemen

Expert-Brandbeveiliging is gespecialiseerd in de verkoop, het onderhoud en het servicen van portofoon en oproepsystemen, portofoon-netwerken en pagers voor BHV, industrie, beveiliging, zorg en onderwijs. Wij werken bij voorkeur met gerenommeerde merken als Motorola en Kenwood.

Voor meer informatie staan wij vanzelfsprekend tot uw beschikking!

Voor o.a. evenementen of feesten verhuren wij deze apparatuur. Kijk in het menu Verhuur voor meer informatie.

Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 2 beoordelingen