Rookmelders volgens bouwbesluit

Een rookmelder is een apparaat dat reageert op de rookverschijnselen van een brand. Het heeft twee functies, namelijk het signaleren van een brand en het waarschuwen van bewoners door het afgeven van een alarmsignaal. Rookmelders kunnen ook in verbinding staan met een meldcentrale waardoor beveiliging of brandweer automatisch wordt gewaarschuwd. Bij sommige rookmelders is het mogelijk deze aan elkaar te koppelen zodat alle rookmelders een alarmsignaal afgeven als 1 van de rookmelders een brand detecteert.

Waarom rookmelders?

Onderzoek toont aan dat bewoners in geval van brand meer kans hebben om aan de rook en het vuur te ontsnappen indien er rookmelders ge•nstalleerd zijn. De rookmelder waarschuwt u, bijvoorbeeld als u slaapt, dat er rookontwikkeling is. Des te sneller u een brand ontdekt, des te meer tijd en kans u heeft om uw woning veilig te verlaten

Onderhoud en testen van rookmelders

  1. Hang de rookmelders direct op zodra u ze heeft gekocht!
  2. Test uw rookmelders iedere maand.
  3. Vervang elk jaar de batterij.
  4. Reinig het toestel minstens eenmaal per jaar door het grondig af te stoffen.
  5. Haal de batterij er nooit uit, behalve om hem te vervangen.
  6. Schilder de rookmelder niet!

Wij zorgen voor het leveren van de juiste melders. Ook adviseren wij u graag over de juiste plek voor het monteren van de melders. Vanzelfsprekend kunnen wij ook zorgen voor de montage.

Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 2 beoordelingen