Blusmiddelen – brandblussers en brandslanghaspels

Op de Nederlandse markt zijn er vier verschillende soorten blusstoffen toegestaan: poeder, schuim, CO2 en water. Expert Brandbeveiliging adviseert u graag en levert voor de verschillende typen blusstoffen een breed scala aan brandblusmiddelen.

In de productspecificaties van de verschillende blusmiddelen vindt u de gegevens met betrekking tot de toepasbaarheid, bediening en capaciteit.

Poederbrandblussers

Poederblussers zijn universeel inzetbaar voor het blussen van vaste stoffen, vloeibare stoffen en gasbranden en tevens inzetbaar bij zowel hoge als lage temperaturen. Poederblussers zijn met name geschikt voor buitenlocaties, industrie, opslag, werkplaatsen, pompstations.

Schuimbrandblussers

Schuimblussers zijn inzetbaar voor het blussen van vaste stoffen en vloeibare stoffen. Schuim veroorzaakt aanzienlijk minder nevenschade aan apparatuur en producten in de directe omgeving dan een poederblusser. Schuimblussers zijn met name geschikt voor kantoren, openbare gebouwen, winkels, maar ook voor industrie doeleinden.

CO2 brandblussers

CO2 (Koolzuursneeuwblussers) blussers zijn inzetbaar voor het blussen van electrische installaties, ruimtes waar kostbare apparatuur staat, vloeistof branden en ruimtes waar schade aan levensmiddelen moet worden voorkomen (HACCP).

Vetbrandblussers

Vetblussers zijn speciaal inzetbaar in de horeca en overal waar vetten en olien tot hoge temperatuur worden verhit.

Brandslanghaspels

Een brandslanghaspel is een slang die gebruikt wordt voor het transporteren van water ten behoeve van brandbestrijding. In veel gebouwen als scholen, kantoren, kerken en bedrijven zijn brandslanghaspels verplicht aanwezig. Brandslanghaspels zijn alleen geschikt voor brandklasse A (vaste stoffen).

De brandslang op een haspel bestaat uit een slang met een relatief dikke wand van rubber, kunststof met vaak vezelachtige materialen voor versteviging. De slang is op een haspel gerold en is permanent aangesloten op het waterleidingnet. De diameter van de slang is afhankelijk van de lengte en bedraagt doorgaans 25 mm of minder. De haspel meestal of aan de muur gemonteerd of in een speciale kast.

Brandslanghaspels voor blussen en koelen

De spuitmond heeft een kraan die drie standen kent: kraan dicht, kraan op gebonden straal en kraan op sproeistraal. Dit laatste is vooral handig om een groter gebied rond de beginbrand te koelen. Tevens werkt de sproeistand als een hitteschild en kunnen vlammen gemakkelijker worden gedoofd.

 

Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 2 beoordelingen