Rookmelders

Een rookmelder is een apparaat dat reageert op de rookverschijnselen van een brand. Het heeft twee functies: het signaleren van een brand en het waarschuwen van bewoners door het afgeven van een alarmsignaal. Rookmelders kunnen ook in verbinding staan met een meldcentrale, waardoor beveiliging of brandweer automatisch wordt gewaarschuwd. Bij sommige rookmelders is het mogelijk deze aan elkaar te koppelen, zodat alle rookmelders een alarmsignaal afgeven als een van de rookmelders een brand detecteert.

Onderzoek toont aan dat bewoners in geval van brand meer kans hebben om aan de rook en het vuur te ontsnappen indien er rookmelders geïnstalleerd zijn. De rookmelder waarschuwt u, bijvoorbeeld als u slaapt, dat er rookontwikkeling is. Hoe sneller u een brand ontdekt, des te meer tijd en kans u heeft om uw woning veilig te verlaten.

Wij zorgen voor het leveren van de juiste melders. Ook adviseren wij u graag over de juiste plek voor het monteren van de melders. Vanzelfsprekend kunnen wij ook zorgen voor de montage.

KOOLMONOXIDEMELDERS

Nog steeds overlijden in Nederland elk jaar zo’n elf mensen door koolmonoxidevergiftiging. Per jaar worden gemiddeld 150 mensen in een ziekenhuis opgenomen na vergiftiging, waarvan men weet dat het koolmonoxidevergiftiging betreft.

Koolmonoxide is een zeer giftig gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas of hout. Onvolledige verbranding treedt vooral op bij te weinig aanvoer van verse lucht of bij vervuiling of defecten van de branders in het toestel. Daarnaast kunnen ook gescheurde, losgekoppelde, verroeste of gecorrodeerde afvoerpijpen, gescheurde, gemetselde schoorsteenkanalen of een foutieve installatie van toestellen die fossiele brandstof gebruiken, zorgen voor koolmonoxide in een woning.

Het is een sluipmoordenaar: u ziet, proeft of ruikt niets, maar voor u het weet, bent u bewusteloos.

Een koolmonoxidemelder is het enige middel dat u kan waarschuwen voor dit gevaar. Neem contact met ons op voor advies, levering en montage.

THERMISCHE MELDERS

Een thermische melder is een brandmelder die op een bepaalde temperatuur of een temperatuurstijging reageert. De thermische melder is ideaal om in ruimtes te gebruiken die te storingsgevoelig zijn voor een rookmelder. Voorbeelden zijn keukens, garages en natte ruimtes.

 

COMPLEET PAKKET?

Expert-Brandbeveiliging biedt u een compleet pakket aan waar rookmelders, koolmonoxide melders en thermische melders aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Wanneer een van de melders af gaat, gaan alle melders af, zodat u, waar u zich ook in uw huis bevindt, gealarmeerd wordt. U kunt in overleg met ons uw pakket samenstellen.