Welke blusmiddelen zijn er, en welke heeft u nodig?

Op de Nederlandse markt zijn er vier verschillende soorten blusstoffen toegestaan: poeder, schuim, CO2 en water. Expert-Brandbeveiliging adviseert u graag en levert voor de verschillende typen blusstoffen een breed scala aan brandblusmiddelen.

In de productspecificaties van de verschillende blusmiddelen vindt u de gegevens met betrekking tot de toepasbaarheid, bediening en capaciteit.

Bij alle blusmiddelen die u bestelt, kunnen wij beschermhoezen, transportboxen en transportbeugels meeleveren.

Inspectie en onderhoud

De verzekering eist van uw bedrijf dat er brandblusmiddelen in uw pand aanwezig zijn. Dit kunnen brandblussers zijn, brandslanghaspels of beide. Het hangt van uw bedrijfspand en de werkzaamheden die er gebeuren af, welke eisen uw verzekering stelt.

Wanneer u brandblussers en brandslanghaspels in uw bedrijf hebt, stelt uw verzekering de eis dat u ze jaarlijks door een gecertificeerd bedrijf laat controleren. Uw brandblussers volgens de NEN-2559 en uw brandslanghaspels volgens de NEN-671-3.

Expert-Brandbeveiliging is KIWA gecertificeerd, zodat wij deze werkzaamheden mogen uitvoeren. Wij keuren uw brandblussers en brandslanghaspels volgens de huidige NEN-normen. Naast de controle van uw brandblussers en brandslanghaspels keuren wij ook uw AED en EHBO-materialen, zodat u op het gebied van veiligheid compleet ontzorgd wordt.