Brandslanghaspel

Een brandslanghaspel is een slang die gebruikt wordt voor het transporteren van water ten behoeve van brandbestrijding. In veel gebouwen, zoals scholen, kantoren, kerken en bedrijven, zijn brandslanghaspels verplicht aanwezig. Brandslanghaspels zijn alleen geschikt voor brandklasse A (vaste stoffen).

De brandslang op een haspel bestaat uit een slang met een relatief dikke wand van rubber, kunststof met vaak vezelachtige materialen voor versteviging. De slang is op een haspel gerold en is permanent aangesloten op het waterleidingnet. De diameter van de slang is afhankelijk van de lengte en bedraagt doorgaans 25 mm of minder. De brandslanghaspel is meestal of aan de muur gemonteerd of hangt in een speciale kast.

Brandslanghaspels voor blussen en koelen

De spuitmond heeft een kraan die drie standen kent: kraan dicht, kraan op gebonden straal en kraan op sproeistraal. Dit laatste is vooral handig om een groter gebied rond de beginbrand te koelen. Tevens werkt de sproeistand als een hitteschild en kunnen vlammen gemakkelijker worden gedoofd.

Leverbaar in:

  • 20 meter
  • 25 meter
  • 30 meter

 

Inspectie en onderhoud