Brandwerend impregneren

 

Vanaf 2009 verzorgde dhr. van der Steen van Adviesbureau Vuursteen het impregneerwerk voor ons. De jarenlange samenwerking vormde een vertrouwde basis voor het voortzetten van de vlam vertragende activiteiten door Expert Brandbeveiliging. Per 1 januari 2019 hebben wij het onderdeel vlam vertragend impregneren overgenomen met dhr. van der Steen als adviseur. Een constructieve overname waarbij wij onze slagvaardigheid kunnen combineren met jarenlange ervaring

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle vlamvertragende impregneermiddelen van Flame Fix®. Flame Fix® is ontwikkeld voor het brandvertragend behandelen / impregneren van verschillende materialen. Natuurlijk worden de behandelde materialen, niet onbrandbaar, echter officiële tests tonen aan dat het brandproces vertraagd wordt. Gevolg: Veel schade en/of leed wordt hierdoor voorkomen.

Uiteraard hebben wij alle kennis in huis voor de juiste toepassing van deze producten. Wenst u meer informatie over een bepaald product, of staat er iets niet in het overzicht, schroom dan niet om meer informatie bij ons aan te vragen.

Bekijk ons Dealer certificaat


Flame Fix® IMN 120

Flame Fix® IMN 120 is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van papier, karton en stoffen tot 70% synthetisch / 30% natuurlijke vezels. Na het impregneren voldoen deze materialen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102.


Flame Fix® IMS 433T

Flame Fix® IMS 433T is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor o.a. het vlamvertragend impregneren van stoffen met meer dan 70% synthetische vezels, zoals polyester, polyamide en viscose. Na het impregneren voldoen deze materialen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102.


Flame Fix® IMS 433P

Flame Fix® IMS 433P is een ongevaarlijke en kleurloos product dat bestaat uit een combinatie van een coating en een vlamvertrager voor het vlamvertragend behandelen van synthetische stoffen en moeilijk absorberende materialen. Hierbij kunt u denken aan kunststof planten / bloemen en synthetische materialen voor o.a. decoratie gebruik. Na het impregneren voldoen deze materialen/stoffen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102.


Flame Fix® IMW 475

Flame Fix® IMW 475 is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlamvertragend maken van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds. Na de behandeling met Flame Fix® IMW 475 voldoen de meeste houtsoorten aan de norm (NEN) 6065 klasse 2


Flame Fix® IMW 475PA

Flame Fix® IMW 475PA is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlamvertragend maken van parket. Na de behandeling met Flame Fix® IMW 475PA voldoen de meeste parkethoutsoorten aan de norm EN 13501_1 klasse Bfl_S2_D0


Flame Fix® IMW 475HP

Flame Fix® IMW 475HP is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlamvertragend maken van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds. Na de behandeling met Flame Fix® IMW 475HP voldoen de meeste houtsoorten aan de norm (NEN) 6065 klasse 2


Flame Fix® 3CTX

Flame Fix® 3 CTX is een brandvertragende transparante coating geschikt voor vele houtsoorten, zoals o.a. board, MDF, OSB, Triplex en multiplex. Bij brand zwelt de coating op tot een beschermende schuimlaag die het hout compleet beschermd.


Flame Fix® TG3

Flame Fix® TG3 is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product voor het vlamvertragend maken van hout voor buitentoepassingen. Flame Fix® TG3 bevat een transparante coating die uitloging van de vlamvertrager voorkomt. Vele houtsoorten voldoen na de juiste behandeling met Flame Fix® TG3 aan de norm (NEN) 6065 klasse 2


Flame Fix® KST1 / KST3

Flame Fix® KST1 en KST3 is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van kerstbomen en versieringen. Na het impregneren voldoen deze materialen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102 en de nieuwste Europese norm NTA 8007:2007.


Flame Fix® TR1

Flame Fix® TR1 is een brandvertragend product dat het ‘vlampunt’ van een rieten dak zodanig verhoogt dat na behandeling de kans op het uitbreken van brand door vliegvuur nauwelijks groter is dan bij een traditioneel pannendak. Mede hierdoor voldoet dit product als eerste in Europa aan de norm ENV 1187, voor rieten en stro daken.

Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 2 beoordelingen